Recycling

KUMA bloempotten ruim 45 jaar ervaring in recycling

KUMA is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het spuitgieten van plastic bloempotten in alle denkbare soorten, maten en varianten. Kenmerkend voor de producten van KUMA is de constante kwaliteit.

Onze ervaring

Wij hebben altijd bewust gekozen voor het verwerken en hergebruiken van kunststoffen, die worden gewonnen uit afvallen, overtollige verpakkingen en materialen. De plastic afvalberg in de wereld blijft maar groeien en dat is voor ons een onuitputtelijke grondstof.

Daarom zagen wij al vroeg in, dat wij onze producten door een goede organisatie en een slim proces kunnen produceren uit deze afvalstromen. Vanaf de start van ons bedrijf hebben wij gekozen voor de verwerking van deze plastic afvalstromen. Al ruim 45 jaar werken wij aan milieubewust produceren!

Zorgvuldig selectie

De door ons benodigde kunststoffen worden door ons ingekocht bij diverse zorgvuldig door ons geselecteerde leveranciers in binnen- en buitenland. De grondstoffen worden gesorteerd op soort. Wij kennen daarom de herkomst van onze grondstoffen. Daardoor kunnen wij de juiste materialen uit deze afvallen toepassen in onze nieuwe producten.

Verwerking en productie

Wij hebben kennis van verwerking van diverse soorten kunststoffen. Ons verwerkingsproces kenmerkt zich door het gebruik van voornamelijk PP-afvallen (Polypropyleen). Indien nodig kunnen wij de door ons verzamelde afvallen zelf vermalen en verwerken tot een perfecte grondstof. Door middel van onze moderne productielijnen zijn wij dus in staat om uit dit plastic afval een kwaliteitsproducten te produceren.

Duurzaam

Vanaf de start in de jaren zeventig, weten wij op een economisch verantwoorde wijze het hergebruik van grondstoffen te optimaliseren, energieconsumptie te minimaliseren en de uitstoot van CO₂ te beperken. Duurzaam ondernemen zit in ons DNA.

Duurzame keten en CO₂-reductie

We moeten blijven werken aan het vinden van de juiste oplossing voor de uitputting van natuurlijke grondstoffen. Recycling is dan een natuurlijke keuze, waarbij we op onze wijze aan de plastic afvalstroom een meerwaarde geven en natuurlijke grondstoffen hergebruiken. Bij voorkeur doen we dat samen binnen een circulair proces met diverse partners. Zo zijn ook al onze verpakkingsmaterialen, die wij afnemen en gebruiken, eveneens geproduceerd van gerecycled materiaal. Te denken valt aan het karton van onze dozen, de hoezen, wikkelfolie of de pallets.

Ons ideaal is om uiteindelijk een duurzame keten op te zetten, waarbij wij al onze eigen producten vermalen en opnieuw in ons spuitgietproces te verwerken tot nieuwe producten. Een eigen circulair proces. Zo halen wij onze gebruikte potten, de pallets en dozen zelf op bij de kweker. Onze producten komen dus niet op de afvalberg terecht en wij verwerken het tot nieuwe producten. Wij beheren en voorkomen daardoor ongewenste afval- en reststromen bij onze afnemers.

Energiebesparing

En naast onze keuze voor het recyclen van plastics, doen wij zoveel mogelijk om energiebesparingen te realiseren. Onze productieruimten en kantoren worden verwarmd door de restwarmte van onze machines.

Wij denken bovendien na over het transport van onze producten. Door een slimme logistiek kunnen wij forse energiebesparingen realiseren. Het maatschappelijk verantwoord- en duurzaam ondernemen is voor ons één van de basisregels. We voorkomen hiermee het uitputtende gebruik van natuurlijke grondstoffen en beperken aldus de uitstoot van CO₂.